TCM

Wat is TCM "Tradional Chinese Medicine"

TCM is het behandelen van acupunctuur punten door zachte aanraking met de handen, het gebruik van Moxa (Moxa is gebruik maken van verwarmde kruiden, zoals bijvoetkruid.) en het behandelen met Acu-crème.

Behandeling in het algemeen.
De behandelingen die ik geef zijn een combinatie van Cranio Sacraal Therapie, TCM, quasha massage en eventueel krijg je tips voor de training van jouw paard. Onder het hoofdstuk Cranio Sacraal in praktijk staat het een en ander uitgelegd mbv tekst en foto’s.

Spanning lumbaal

Hier behandel ik Bailey van Eva Pot naast Cranio sacraal therapie met moxa. De moxa geeft een warmte af, van een bepaald soort kruid, op een meridiaan punt. Eva heeft o.a. moeite met de afstandelijkheid van de merrie, die dan in haar eigen bubbel kruipt.
De reactie van Eva na de behandeling: Eerste keer rijden was ze een beetje uitbalans, moest ze nog even haar juiste houding weer vinden. Je merkt nu aan haar dat ze haar spanning wat beter kan afvloeien en wat minder snel in haar bubbeltje in kruipt.
Tot de volgende keer Eva 👋


Blaasontsteking.

Afgelopen maandag heb ik bij de behandeling van een paard gevoeld, via haar tingpunten ( dat zijn het begin of eind punten van een meridiaan), dat er iets aan de hand was met haar blaas / nieren. Dit overlegd met de eigenaar, die achteraf het vermoeden ook had en de urine liet onderzoeken door de dierenarts.
De uitslag was dat het paard blaasontsteking had, dus door verschillende expertise en een liefdevolle eigenaar heeft het paard nu medicijnen, wat ze niet lekker vind, zie foto, maar haar wel beter maakt.


Ting punten

Hier ben ik aan het palperen naar disbalans in de tingpunten, dit zijn punten die aan het begin of eind van een meridiaan liggen volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze. De punten die hier op dit onder achterbeen liggen hebben te maken met oa de milt, maag, galblaas, nier, lever of blaas. Op deze manier kan ik in combinatie met Cranoi Sacraal Therapy het paard beter helpen.

Moxa

Tijdens een behandeling bij dit paard heb ik "moxa" ingezet, een mooie waardevolle aanvulling op de Cranio Sacraal behandeling. 
Moxa is  een onderdeel van TCM (Traditinal Chinese Medicine). Hierbij wordt gebruik gemaakt van verwarmde kruiden, zoals bijvoetkruid.

Acu-crème

Deze Acu-crème kan worden ingezet ter bevordering van de energiestroom in de meridianen (energiebanen in het lichaam). De crème wordt aangebracht op de betreffende acupunctuurpunten als aanvulling op de behandeling.

Moxa

Dit paard wordt met ook met moxa behandeld. Dit is een behandel methode uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) die invloed heeft op de acupressuurpunten. Dit is een goeie combinatie met cranio sacraal therapie.